Om Rekordjagt.dk

Kim Petersen | Rekordjagt.dk

Jeg hedder Kim Petersen og det er mig, der står bag løbebloggen rekordjagt.dk. 

Et hurtigt overblik over de ting jeg har lavet siden 1998 hvor løb blev en kæmpe stor del af mit liv. 

  • I år 1998 begyndte jeg at løbetræne i Fjordager IF - en lokal motionsklub lige uden for Odense og senere dét år løb jeg mit første marathonløb i Berlin på 3 timer 25 minutter.
  • I år 2000 startede jeg på min bachelor uddannelse i idræt og sundhed. Jeg fandt hurtigt ud af at interessen lå inde for arbejdsfysiologi.  Kombineret med min interesse for løb skrev jeg mit bachelor projekt om løbeøkonomi og præstationsoptimering. 
  • I år 2003 blev jeg træner i OA/OGF først som hjælpetræner, senere hen som mellemdistancetræner. Jeg blev i klubben indtil 2011. 
  • I år 2005 skrev jeg mit speciale hvor løb igen var omdrejningspunktet. Specialet "Neuromuscular fatigue in Danish eliterunners" blev udgivet i European Journal of Applied Physiology. 
  • I år 2008 blev jeg ansat som løbetræner for en række motionsløbere i Multicoach - senere Multitesta. Siden da har jeg løbende været personlig træner for primært marathon løbere.
  • I år 2012 startede jeg som ungdomstræner for Kolding KFUM. Her var jeg ansat 2 år, men måtte sige stop pga. travlhed i hverdagen

Jeg tror på, at alle der har viljen og lysten til at lære at løbe kan blive en hurtigere udgave af sig selv - men jeg har også den holdning, at der er kæmpe forskel på at lære at løbe og lære at løbetræne.

Når du er 2 år lærer du at løbe, mens du aldrig bliver færdig med at lære at løbetræne!

Hvis du skal blive en bedre løber kræver det, at du betragter løb som en færdighed ligesom alt andet - og den færdighed vil jeg gerne lære dig. 

Udover mine over 50 indlæg her på løbebloggen, har jeg været fast tilknyttet skribent på både Løbemagasinet og Aktiv Træning. Derudover har jeg skrevet artikler til bt.dk og motionsloeb.dk.


Hvad kan du forvente på Rekordjagt.dk

Hvis du vil have konkrete løbetips baseret på videnskabelig forskning, så er du kommet til det rigtige sted. 

Jeg startede rekordjagt.dk i 2013. Formålet med bloggen er at hjælpe dig med at blive en bedre og hurtigere løber via forskningsbaseret løbeviden.

Siden jeg løb mit første marathon i Berlin 1998, har jeg været drevet af at finde ny viden, der har kunnet hjælpe mig med at blive en bedre løber.

Èn af mine helt store passioner er at udfordre fastgroede myter omkring løb. Kun ved at bruge den tilgængelige forskning på området kan vi få sikkerhed for, at tingene nu også hænger sådan sammen som vi tror de gør. 

Jeg har søgt vidt og bredt på nettet og i videnskabelige databaser bl.a. i forbindelse med mit idrætsstudie, og jeg har altid manglet en dansk hjemmeside med god solid forskningsbaseret viden omkring løbetræning.

Efter at have stødt på meget interessant viden i løbet af mine 19 år som løber og 14 år som løbetræner, besluttede jeg mig for at for at lave rekordjagt for at gøre denne viden tilgængelig og ikke mindst forståelig for den almene danske motionsløber.

At have en masse løbeviden er én ting, men at kunne sammensætte denne viden til din daglige træning er den virkelige udfordring. 

At sammensætte sin løbetræning er det samme som at samle brikkerne i et stort puslespil. 

Click to Tweet 

Du finder derfor tilbundsgående indlæg med "trin for trin" strategier og hele træningssystemer, der kan hjælpe dig på vejen mod din næste personlige rekord. 

Når du arbejder målrettet efter beviseligt effektive træningsstrategier, vil du mærke at gætterierne og usikkerheden forsvinder samtidig med at selvtilliden bobler og motivationen stiger.

Du ved, at det træningssystem du benytter, har resulteret i fantastiske resultater for mange andre løbere - og med stor sandsynlighed også vil det gøre det for dig.

Leder du derimod efter et "quick-fix" en mirakelkur eller det der ligner, så er du kommet til det forkerte sted. Jeg tror på, at hårdt arbejde, commitment og en samlet strategi for dit løb, vil give dig de klart bedste resultater.   

T.I.​M.E

For at blive en god løber skal du fokusere på 4 hovedområder. 

Træning - In-race - Mindset - Ernæring. 

Alle indlæg på denne blog tager på én eller anden måde udgangspunkt i disse 4 faktorer.

Jeg håber først og fremmest, at jeg kan være med til at motivere og inspirere dig - at gøre dig til en bedre og hurtigere løber.

Hvis du har nogle spørgmål eller kommentarer til indlægget, eller hvis du har et forslag til et emne som endnu ikke er taget op på bloggen, så kontakt mig på kim@rekordjagt.dk  eller tlf: +45 20 47 33 78