Rekord Challenge - Et Personligt og Udfordrenede træningsforløb
Rekordjagt | En Løbeblog

Har du et drømmemål?

Kære Rekordjæger,

Har du brug for hjælp til at opnå bedre resultater med dit løb?

Lad mig hjælpe dig med at opnå de målsætninger du har med din løbetræning, selvom du har en travl hverdag, hvor der skal være plads til familie, venner og fuldtidsjob.

Kan du nikke genkendende til ét af flere af disse udsagn?

 • Du er frustreret og skuffet over, at din træning ikke giver de resultater som den burde
 • Du er forvirret, fordi den rådgivning du får, og du kan læse dig, til stritter i alle retninger
 • Du får at vide, at du skal træne mere og hårdere for at nå dit mål, men ingen af delene er realistiske
 • Du er begyndt at tvivle på, om du overhovedet nogensinde, når dit drømmemål

Det kan dræbe både løbeglæde og motivation at føle sig ”fortabt”, men…

… Forestil dig i stedet et træningsprogram, der er tilrettelagt med udgangspunkt i dit niveau, din hverdag, og som er baseret på principper, der ikke bare fungerer for eliteløbere, men også almindelige motionsløbere som dig.

Et træningsprogram der bliver justeret undervejs, hvis du f.eks. skal på ferie, forretningsrejse, bliver syg, eller hvis der ret og slet sker pludselige ændringer i din hverdag.

Du behøver således ikke længere ”gætte” dig til, hvad du så skal gøre, for du har hele tiden en person i din lomme, der har styr på alle de ting, du normalt går og spekulerer over.

På den måde kan du koncentrere dig 100 % om din træning. Det er både mere motiverende, giver mere energi og ikke mindst mere tid, som du kan bruge på noget andet.

Lyder det interessant?

Er du en ambitiøs og viljestærk motionsløber, har jeg en god nyhed til dig, men først lidt om mig selv.

Hvem er jeg?

Kim Petersen | Rekordjagt.dk

Mit navn er Kim Petersen og i de sidste 19 år har løb været en stor del af mit liv, først som løber og siden 2003 som klubtræner og personlig løbetræner.

I 1998 kravlede jeg over stregen med kramper på mit første marathon, hvilket i virkeligheden var det bedste, der kunne ske, for det skærpede i dén grad min interesse for løb og hele teorien bag præstationsfremmende løbetræning.

Kun 2 år senere nåede jeg under de magiske 3 timer på marathon distancen – helt nøjagtigt 2:54:17. For en motionsløber som mig, føltes 3-timers grænsen som en slags ”verdensrekord”.

Jeg er uddannet fra institut for idræt på SDU i 2007 med speciale inden for udvikling af træthed hos marathonløbere. Et speciale der blev udgivet i det videnskabelige tidsskrift European Journal of Applied Physiology.

De sidste 2½ år af mit studie brugte jeg på at studere forskellige løberelaterede emner som fedtforbrænding, løbeøkonomi og eliteløberes træning gennem tiden for at være bedst muligt klædt på til min trænergerning.

Siden 2013 har jeg drevet bloggen rekordjagt.dk, og derigennem hjulpet ganske almindelige motionsløbere med at nå deres målsætninger.

4 fundamentale fejl der forhindrer dig i at blive en bedre løber

Der er rigtigt meget information omkring løb og løbetræning, og søger du rundt omkring finder du ligeså mange meninger, som der er løbere – det er i hvert fald ikke meget galt.

Så der er ikke noget at sige til, hvis du er en smule forvirret, og bare gerne vil have dét eller de råd og træningsprogram, der gør, at du kan nå din målsætning.

Du har måske hørt råd som; øg din fedtforbrænding, bliv forfodsløber, træn på bakker, løb flere kilometer, styrk din kropskerne, husk væske og energi undervejs osv…

Det er alle ganske fine råd, og jeg har selv skrevet artikler om de emner.

Problemet er blot, at det ofte flytter fokus fra helt fundamentale træningsprincipper.

Ved at fokusere på det fundamentale og perfektionere de ting, der virkeligt har en betydning for dit løb, kan du gøre en markant forskel.

Her er de 4 fundamentale fejl, der kan forhindre dig i at nå dit drømmemål:

 • Du løber for langsomt på dine lange ture, og for hurtigt på dine intervaller. Du bliver god til at løbe ”kort og hurtigt” samt ”langt og langsomt,” men IKKE ”hurtigt og langt!”
 • Du varierer din træning for lidt. Vores krop består af mange forskellige systemer. For ensformig træning betyder, at du kun træner en brøkdel af de systemer.
 • Du udfordrer ikke din krop i takt med, at du kommer i bedre form. Det betyder, at du på et tidligt tidspunkt, går i stå med din træning.
 • Du finder ikke den rette balance mellem træning og hvile. For stor træningsbelastning giver skader og fører til træthed. Ved for lille træningsbelastning får du ingen træningseffekt.

Fokusér på de ting, der giver dig et markant formboost

Nej, du behøver ikke at fokusere på din fedtforbrænding, ændre din løbestil, gå i panik fordi du ikke har nogen bakker hvor du bor, eller tømme uanede mængder af sukker ned i maven for at nå drømmemålet.

Jeg tror fuldt og fast på, at du kan nå dit mål ved at have et enkelt og logisk træningsystem, der bygger på fundamentale principper, og som kan tilpasses dit udgangspunkt og din hverdag.

Det handler om at fokusere på de få ting, der rent faktisk gør en kæmpe forskel, og til gengæld udelade mange af de ting, der nok gør en mindre forskel, men som kan være svære at overskue, når du har en travl hverdag med begrænset tid og overskud til at træne. 

Lad mig være brutalt ærlig

Det er selvfølgeligt muligt, at købe en bog eller finde et gratis træningsprogram på nettet, der kan hjælpe dig med at nå din målsætning.

Men har du selv lyst til at justere i programmet, når du har været syg, skal på ferie, eller har en alt for travl uge?

Har du tid og overskud til at lede efter råd og vejledning, der kan løse lige netop dit problem?

Og kan du motivere og inspirere dig selv gennem de 4-5 måneder et typisk træningsprogram varer?

Siden 2003 har jeg hjulpet supermotionister og motionsløbere med at nå deres drømmemål gennem individuel rådgivning og træningsplanlægning. 


Det siger mine tidligere løbere

Margrethe Frydenborg

Løb er en naturlig del af min hverdag, og har gennem tiden haft forskellige faser. For et år siden besluttede jeg mig for et nyt step - jeg ville ud af min komfort zone og udfordres!

Jeg kontaktede Kim Petersen og fik lagt program, med klare mål og delmål. Programmerne har fastholdt mig i min træning, udfordret mig med intervaltræning og bevirket en hel ny oplevelse, omkring forskellige træningspas.

Et tilbageblik på året viser, at jeg har gennemgået en kanon fremgang i forhold til mine forventninger, konkret har jeg rykket mig:

10 km: 40,14 til 39.01, ½ Marathon: 1.30 til 1,24.06, Marathon: 3.08.56 til 3.01,26

Jeg kan på det varmeste anbefale Kim, til alle løbeglade sjæle, der vil prøve nye veje. Kim er kompetent, realistisk og dygtig. Så spring ud i det og lad dig blive udfordret, det giver en ny dimension til løbelivet!

Anders Jensen

Med min målsætning om, at løbe sub 3 timer ved HCA Marathon 2012 fik jeg udarbejdet et personligt træningsprogram hos Kim Petersen. Min hidtil bedste marathon tid var 3 t 10 min så jeg havde en tro på, at målsætningen var opnåelig med en fokuseret træningsindsats.

Løbet ville blive mit 4. marathon og ved de tidligere løb havde jeg været i stand til, at forbedre mine tider med ca. 10 min. hver gang. De 5 ugentlige træningspas skulle optimeres så jeg ville få det maksimale ud af træningstimerne. Min tanke var, at få mere kvalitet i min træning og ikke nødvendigvis kun en øget træningsmængde.

Det fik jeg via Kims træningsprogram, hvor intensiteten i de enkelte træningspas blev struktureret i zoner efter puls og tempo. Programmet var generelt meget inspirerende og måske ikke helt som traditionelle træningsprogrammer. Endvidere fik jeg kompetent sparring omkring væskeindtag, kost og sko. Alt i alt et super godt forløb som resulterede i, at målet blev nået.

Henriette Lau

Frem mod Berlin marathon har jeg trænet efter et program, som Kim Petersen har lavet til mig. Han lavede det efter min målsætning og min formåen, og vi har løbende holdt kontakt under vejs.

Det har fungeret helt optimalt for mig. Det har været en fantastisk måde at træne på. Programmet har været inspirerende, udfordrende og varieret, og jeg har tydeligt kunnet mærke, at jeg rykkede mig.

Allerede 4 uger inden Berlin marathon, hvor jeg løb et halvmarathon testløb, kunne jeg se, at jeg ville få et godt marathonløb. Mit mål i Berlin blev mere end opfyldt.

Jeg løb god PR (red: 3:10:59). og havde det bedste løb til dato. Jeg følte næsten jeg ”havde Kim med i lommen” hele vejen!!

Rekord Challenge

Et udfordrende træningsforløb for dig, der har et drømmemål eller bare gerne vil løbe hurtigere

Er du en ambitiøs motionsløber, der prioriterer din løbetræning, kan jeg hjælpe dig med at opnå din målsætning, øge din motivation og sætte nyt perspektiv på din løbetræning. 

Jeg hjælper normalt løbere på distancer fra 5km til marathon. Da jeg kun arbejder inden for områder, hvor jeg er sikker på at kunne gøre en forskel, træner jeg ikke triatleter eller ultraløbere. 

Mine krav til dig er, at du vil forbedre dit løb, og er indstillet på at følge de råd og det træningsprogram jeg giver dig.

Jeg tager naturligvis hensyn til dine ønsker bl.a. i forhold til træningsdage og foretrukne træningsmetoder, men du er kommet til mig for hjælp, fordi du gerne vil høre mine input som træner, og det er dem du får.

Kan du svare "ja" til følgende er et personligt træningsforløb det rigtige for dig:

 • Du kan tilsidesætte tid til 3 gange træning eller mere om ugen 
 • Du er klar over, at resultaterne ikke kommer af sig selv, og er villig til at give den en skalle i træningen
 • Du brænder efter at løbe hurtigere på distancer fra 5k til marathon
 • Du har brug for en træner til at komme med input og motivere dig igennem et helt træningsforløb 

Et personligt træningsforløb er sandsynligvis ikke noget for dig, hvis du:

 • Træner i løbeklub 2 eller flere gange om ugen. Spørg da din klubtræner til råds
 • Døjer med en skade. Få løst årsagen til skaden før du påbegynder et personligt træningsforløb hos mig
 • Ikke er sikker på, at du kan afsætte mindst 3 dage om ugen til træning over en periode på 16 uger
 • Vil have en resultatgaranti. Ingen træner kan garantere et bestemt resultat heller ikke mig. Til gengæld garanterer jeg at gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe dig med at nå din målsætning.

Trin for Trin Fremgangsmåde:

Hvis du er kommet så langt, er det fordi du i det mindste er interesseret i et skræddersyet personligt træningsforløb, men hvordan foregår det så?

 1. Du kontakter mig via kontaktformularen skriver 3-5 linjer om dig selv. Jeg læser din beskrivelse igennem, og ser om vi er godt match.
 2. Inden for 1 døgn sender jeg et uddybende spørgeskema, som du bedes besvare, så jeg bedst muligt kan tilrettelægge et motiverende og succesfuldt træningsforløb til dig.
 3. Når jeg har fået dit spørgeskema retur, går jeg i gang med at lave din overordnede træningsplan samt de første 4 ugers detaljerede træningsprogram.
 4. Jeg sender det færdige træningsprogram til dig med start ugen efter, hvorefter du kan komme med kommentarer, så vi kan få foretaget eventuelle rettelser med det samme. Har du ingen rettelser kan du gå i gang med den planlagte træning.
 5. Du sender din træningsdagbog hver 4. uge, så jeg kan bruge din info til at planlægge dit næste 4 ugers træningsprogram. Vi sikrer hermed, at programmet altid matcher dit niveau, så vi mindsker risiko for skader, og du hele tiden bygger oven på din form.
 6. Jeg giver dig feedback på din træning, så du får at vide hvad du gør godt, og evt. hvad jeg mener, du kan gøre anderledes, for at forbedre dine chancer for at nå målsætningen.
 7. Under hele træningsforløbet vejleder jeg dig i forbindelse med justeringer af programmet, kost før, under og efter løbet, samt andre små tiltag, der alle kan forbedre dine chancer for at nå drømmemålet.

Jeg har haft Kim som træner igennem mange år. Jeg har i perioder når arbejde, uddannelse og familie har fyldt meget ikke fået lavet program, men når der har været overskud, er jeg altid vendt tilbage og har fået Kim til at lavet det.

Kims kvaliteter som træner er hans mange års erfaring med mange typer atleter, hvilket er med til at programmerne udvikler sig i takt med at jeg udvikler mig. Hans hurtige tilbagemelding og ”nødprogram,” hvis jeg er skadet eller har nogle dage hvor det ikke fungerer. Hans teoretiske viden om kost og supplerende træning hvis jeg ønsker det.

Endelig har Kim været med til at give mig realistiske delmål hen mod min målsætning og hvordan jeg skal bruge konkurrencerne hen mod mit endelige mål. Og så er det fedt at kunne melde tilbage til Kim når jeg har trænet hårdt i en periode og sige, at det kører og få et mentalt skulderklap fra ham.

Søren Kirketofte 

Da jeg begyndte at løbe i klub for nogle år siden, fik jeg lyst til at prøve en hel marathon.

Jeg har efterfølgende fået kontakt med Kim, da jeg havde et ønske om at sætte PR på både halv- og helmarathon.

Kim lavede i første omgang et træningsprogram på 4 mdr. ud fra mine tidligere resultater. Jeg skulle hver uge træne både lange og korte ture kombineret med intervaltræning, fartleg og progressivt løb. Et meget spændende og varieret program, som aldrig var kedeligt.

Efter ca. 3 mdr. satte jeg PR på både halv- og hel-maraton.

Kim er en super god træner og kan lige præcis sammensætte et program, så det passer til den enkelte løber. Har du brug for et godt råd eller en ændring af programmet under træningsforløbet, er Kim både positiv og realistisk.

Jette Fløjborg

Et Personligt Træningsforløb indeholder:

Standard

Uden Bonus + support

 • Overordnet træningsplan
 • Personligt træningsprogram
 • Månedlig feedback på træningen
 • Fri email support og vejledning
 • Bonus #1: 30min tlf samtale 1 x pr. md.
 • Bonus #2: 30 dages individuel kostplan
 • Bonus #3: Individuelt skadesforebyggende program

49 Kr / uge

Mindst 12 ugers forløb

Betales samlet eller i månedlige rater

Få 20 % rabat ved samlet betaling

Plus

Uden Bonus

 • Overordnet træningsplan
 • Personligt træningsprogram
 • Månedlig feedback på træningen
 • Fri email support og vejledning
 • Bonus #1: 30min tlf samtale 1 x pr. md.
 • Bonus #2: 30 dages individuel kostplan
 • Bonus #3: Individuelt skadesforebyggende program

99 Kr / uge

Mindst 16 ugers forløb

Betales samlet eller i månedlige rater

Få 20 % rabat ved samlet betaling

Premium

Med Bonus

 • Overordnet træningsplan
 • Personligt træningsprogram
 • Månedlig feedback på træningen
 • Fri email support og vejledning
 • Bonus #1: 30min tlf samtale 1 x pr. md.
 • Bonus #2: 30 dages individuel kostplan
 • Bonus #3: Individuelt skadesforebyggende program

169 Kr / uge

Mindst 20 ugers forløb

Betales samlet eller i månedlige rater

Få 20 % rabat ved samlet betaling​

Kontakt mig her:

Beskrivelse

Virker formlen ikke, så skriv direkte til kim@rekordjagt.dk

100 % Tilfredshed eller Pengene Tilbage


Jeg er overbevist om, at jeg kan gøre en forskel for dig, men har fuld forståelse for, at du kan være i tvivl. Derfor kan du træne efter mine anvisninger i hele 60 dage uden nogen økonomisk risiko.

Hvis du i løbet af den periode føler, at træningen ikke lever op til dine forventninger, sender du en mail, så får du 100% af beløbet refunderet uden nogle yderligere spørgsmål.